top of page

Vakthold 24-timer i døgnet!

Forfatterens bilde: NORTUNANORTUNA

Husker du båten “Almadraba”? Eller kanskje husker du den norske oversettelsen “Stedet der det kjempes”? Det er Nortuna’s arbeidsbåt som brukes til transport til og fra land, og som base for folkene våre på sjøanlegget.


Etterhvert som biomassen i sjøanlegget vokser, øker selvsagt også verdien av Nortunas “varelager”. Og selskapets ledelse har tidlig varslet at en av utfordringene når produksjonen er godt i gang kan være predatorer, både de over og under vann. Predatorene under vann har vi ikke hatt noen problem med. Men fisken i merdene representerer etterhvert en betydelig verdi, og vi følger derfor nøye med på båttrafikken rundt anlegget.


-Vi ser oss nødt til å ha 24-timers vakthold på sjøanlegget, forklarer Jan Magne Gilje. Og derfor blir også båten brukt til innlosjering av nattskiftet som skal sikre verdiene til enhver tid. Som følge av dette ligger “Alma” stort sett fast på sjølokaliteten vår.


-Arbeidsbåten får også periodisk tilsyn og rengjøring av skroget på lokaliteten av profesjonelle dykkere. Disse gjennomører også, i samarbeid med eget personell, jevnlig tilstandskontroll av undervannsinnstallasjonenem, og har på den måten kontroll på anleggets strukturelle tilstand til enhver tid, forklarer Gilje.


Anslått biomasse pr. ultimo februar:

R1: ca 6500 Seriola med beregnet snittvekt rett over 1 kg, gir 6,5 tonn fisk

R2: ca 2500 Seriola med beregnet snittvekt på ca 510 gram, gir 1,3 tonn fisk

R3: ca 2300 Seriola med beregnet snittvekt på ca 780 gram, gir 1,8 tonn fisk


Totalt gir det en biomasse på snaue 10 tonn fisk.


-Vi ser at behovet  for en ekstra arbeidsbåt presser seg fram raskere nå som vi planlegger oppdrett av både Bluefin og Seriola. Så vi følger godt med i bruktmarkedet, forklarer Jan Magne Gilje. Vi ser imidlertid at de gode båtene sannsynligvis omsettes mellom oppdrettere før de når markedet, for de er ikke lette å få fatt i.


Så kommer det en oppfordring til hele Nortunas nettverk:

-Skal vi finne den rette båten, blir det viktig å utnytte de kontaktene man har mot oppdrettsnæringen i Norge. Så vi tar gjerne imot hjelp fra dere medeiere hvis dere har noen gode «leads» å komme med!



Commenti


I commenti sono stati disattivati.
bottom of page